De invloed van Donald Trump op de financiële markten; deze experts delen hun visie

Door Justin Blekemolen


Artikel laten voorlezen
LYNX Beleggersdebat 2025
Op 15 januari 2025 vindt de 14e editie van het LYNX Beleggersdebat plaats, het grootste beleggersdebat van de Benelux. Dit jaarlijkse evenement brengt acht vooraanstaande beleggingsexperts samen, die debatteren over de ontwikkelingen, kansen en risico’s in het aankomende beursjaar. De avond begint met een economisch panel. 

Houd er rekening mee dat beleggen risicovol is, u kunt meer dan uw inleg verliezen. Dit beleggersdebat is alleen bedoeld voor educatieve doeleinden en vormt geen beleggingsadvies. U wordt geadviseerd om uw individuele beleggingsdoelstellingen en risicobereidheid zorgvuldig te overwegen voordat u investeringsbeslissingen neemt.

Economisch panel: de thema’s van 2025 

De eerste ronde belooft een fascinerende start van de avond te worden. Gedurende 50 minuten bespreken vier experts belangrijke economische thema’s die in 2025 het beleggingslandschap zullen vormgeven. De onderwerpen zijn gekozen op basis van hun relevantie en actualiteit, met als doel beleggers een helder beeld te geven van de kansen en risico’s die hen te wachten staan. 

Een van de hoofdthema’s is de impact van geopolitieke veranderingen. Zo wordt er uitgebreid stilgestaan bij de terugkeer van Donald Trump als president van de Verenigde Staten en de mogelijke gevolgen daarvan voor de wereldeconomie en de financiële markten. Wat betekenen zijn beleid en beslissingen voor de internationale handel en investeringen? De experts zullen proberen een antwoord te formuleren op deze complexe vraagstukken. 

Ook technologische vooruitgang krijgt een prominente plek in de discussie. Innovaties zoals kunstmatige intelligentie en blockchaintechnologie veranderen de manier waarop bedrijven opereren en bieden nieuwe kansen voor beleggers. De experts zullen dieper ingaan op hoe deze trends benut kunnen worden om rendement te genereren en tegelijkertijd risico’s te minimaliseren. 

Tot slot staat het monetaire beleid van centrale banken centraal. In een tijd waarin rente en inflatie een hot thema blijven, zullen de experts ingaan op de strategieën die beleggers kunnen hanteren om hiermee om te gaan. Hoe kunnen beleggers hun portefeuilles beschermen tegen onverwachte beleidswijzigingen? En welke sectoren bieden in deze context het meeste perspectief? 

De sprekers 

Beleggers die op zoek zijn naar richting en inspiratie voor het nieuwe beursjaar, mogen dit onderdeel zeker niet missen. De volgende vier experts nemen deel aan het economisch panel. 

  • Aggie van Huisseling, werkt als econoom bij het Economisch Bureau van ABN AMRO, waar ze de Nederlandse economie volgt en voorspelt, maar ook wereldwijde macro-economische ontwikkelingen behandelt.  
  • Jacob Schoenmaker, is momenteel Head of Investments bij PostNL en docent aan de Nyenrode Business University. Daarnaast is hij bekend als beurscommentator bij RTL Z, waar hij het actuele beursnieuws analyseert voor een breed publiek 
  • Martin Visser, is journalist en econoom. Na zijn werk voor Elsevier en Het Financieele Dagblad werkt hij al meer dan tien jaar voor De Financiële Telegraaf, waar hij schrijft over onder andere macro-economie, de financiële sector en de arbeidsmarkt. 
  • Justin Blekemolen, is beleggingsspecialist bij LYNX waar hij beleggers dagelijks informeert over de ontwikkelingen op de financiële markten. 

Risico’s van beleggen 

Hoewel het vooruitkijken naar beleggingskansen waardevol kan zijn, brengt beleggen altijd risico’s met zich mee. Hier zijn enkele punten die deelnemers moeten overwegen: 

  • Marktvolatiliteit: De financiële markten kunnen in 2025 beïnvloed worden door onverwachte gebeurtenissen, zoals politieke onzekerheid, economische schokken of geopolitieke spanningen. Deze volatiliteit kan leiden tot koersschommelingen en mogelijk verlies van uw investering. 
  • Sectorale en macro-economische risico’s: Trends en verwachtingen voor specifieke sectoren of economieën kunnen snel veranderen. Wat vandaag aantrekkelijk lijkt, kan in de toekomst minder gunstig uitpakken. 
  • Rente- en inflatierisico: De richting van het monetaire beleid en de ontwikkeling van de inflatie kunnen een aanzienlijke impact hebben op zowel aandelen- als obligatiemarkten. 
  • Internationale ontwikkelingen: Voor beleggers met posities in buitenlandse markten kunnen valutarisico’s en geopolitieke onzekerheden het rendement beïnvloeden. 

Deelname en inschrijving 

Het LYNX Beleggersdebat is kosteloos toegankelijk voor iedereen die geïnteresseerd is in beleggen en financiële markten. De avond wordt live online uitgezonden. Aanmelden kan eenvoudig via de informatiepagina:


Stuur een bericht naar Justin Blekemolen
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.