Start Jackson Hole Symposium – Europa start rood

Door Kevin Verstraete


S&P 500
ISIN: US78378X1072
|
Ticker: SPX --- %

---
---% (1D)
1W ---
1M ---
1Y ---
More about the Index
Artikel laten voorlezen

Er werd gisteren uitgekeken naar de Fed-notulen die ’s avonds werden gepubliceerd om 20:00 uur. Daaruit blijkt dat de functionarissen van de Fed tijdens hun laatste vergadering dichter bij het besluit om een renteverlaging door te voeren stonden. De meeste deelnemers merkten op dat als de economische gegevens in lijn blijven met de verwachtingen, het gepast zou zijn om het beleid te versoepelen in september. In de notulen van de FOMC-vergadering van 30-31 juli stond dat “meerdere” functionarissen het zinvol vonden om de rente te verlagen tijdens de juli-vergadering, maar dat een “overgrote meerderheid” van de functionarissen een renteverlaging in september waarschijnlijk gepast vond.

Ondanks de beslissing om de rente in juli ongewijzigd te laten, waren er enkele functionarissen die al voor versoepeling wilden pleiten vanwege zorgen over de inflatie en de arbeidsmarkt. Recent bleek dat de werkgelegenheidscijfers mogelijk met meer dan 800.000 waren overschat, wat de roep om een renteverlaging verder versterkte. Het Amerikaanse Bureau of Labor Statistics (BLS) heeft de Amerikaanse werkgelegenheidscijfers naar beneden bijgesteld met -818.000 voor het jaar tot maart, een grotere neerwaartse bijstelling dan verwacht (-600.000) en de grootste bijstelling naar beneden sinds 2009. Het rapport werd gezien als gunstig voor het beleid van de Fed omdat het wijst op een zwakkere Amerikaanse arbeidsmarkt dan eerder gerapporteerd.

De aandelenindices in de VS bleven wat ter plaatste trappelen na de publicatie van de Fed-notulen. Het begon met een koersbeweging naar beneden gevolgd door een herstel. De S&P 500 Index sloot woensdag met een stijging van 0,42%, de Dow Jones steeg met 0,14%, en de Nasdaq 100 Index sloot met een stijging van 0,53%. Ook de Russell 2.000 klom 1,32% naar een hoogste koers in zo’n 3 weken.

De markten wachten op de openingswoorden van Fed-voorzitter Powell op vrijdag tijdens het jaarlijkse symposium van de Fed in Jackson Hole, Wyoming, in de hoop op nieuwe inzichten over het toekomstige beleid van de Fed.

De magnificent seven zijn Apple, Microsoft, Amazon, Google, Meta, Nvidia en Tesla en hebben de afgelopen kwartalen beter gepresteerd dat de rest van de markt. Maar op dit moment zien we het omgekeerde. Hoeweel het derde kwartaal nog niet over is, is het een opmerkelijke vaststelling van BMO Capital Markets Investemtn Strategy Group.

www.marketwatch.com/story/the-magnificent-seven-arent-dominating-the-stock-market-anymore-1a70c380

BEURSNIEUWS
Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks kosteloos onze beursupdate.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Blik op enkele aandelen

Snowflake viel woensdag 8,02% % in de nabeurshandel, ondanks beter dan verwachte resultaten in het tweede kwartaal en een verhoogde jaarprognose. Het bedrijf rapporteerde een winst per aandeel van $0,18 (boven de schatting van $0,16) en een omzet van $868,8 miljoen (boven de verwachte $850,15 miljoen). Echter, factureringen van $779 miljoen bleven achter bij de verwachting van $831,9 miljoen. CEO Sridhar Ramaswamy noemde sterke productgroei en vooruitgang in AI-producten, terwijl Snowflake zijn omzetprognose voor het jaar verhoogde naar $3,36 miljard en een aandeleninkoopplan van $2,5 miljard aankondigde.

Zoom publiceerde woensdag sterke resultaten voor het tweede kwartaal van fiscaal 2025, waarbij het de verwachtingen ruimschoots overtrof en een omzetstijging van 7% liet zien door het binnenhalen van grote klanten. Het aandeel steeg met 2,97% in de nabeurshandel. De video-communicatiegigant rapporteerde een aangepaste winst per aandeel van $1,39, ruim boven de verwachte $1,22, en een kwartaalomzet van $1,162 miljard, ook hoger dan de voorspelde $1,15 miljard. CEO Eric Yuan benadrukte dat Zoom Contact Center meerdere grote klanten heeft binnengehaald, waaronder de grootste order tot nu toe, wat het succes van hun AI-gestuurde premiumdiensten onderstreept.

Voor het huidige kwartaal verwacht Zoom een winst per aandeel tussen $1,29 en $1,31 en een omzet van $1,1625 miljard, beide boven de marktverwachtingen. De jaaromzetprognose werd ook verhoogd naar een bereik van $4,63 miljard tot $4,64 miljard, iets hoger dan eerdere schattingen.

UCB uit België tikte gisteren een nieuwe recordkoers aan van €161,55 nadat J. P Morgan het bedrijf op de kooplijst plaatste. Volgens de bank heeft UCB een groeiprofiel die superieur is. Het medicijn Cimzia kan een grote opportuniteit zijn in de immunologie. In 2026 vervallen wel enkele patenten waardoor de concurrentie van generieke medicijnen een gevaar kunnen vormen voor toekomstige winst van UCB.

Let wel: dit is geen beleggingsaanbeveling noch beleggingsadvies. Dit is louter voor educatieve en informatieve doeleinden.

Trader Workstation, Fundamental Explorer, 22/08/2024

Blik op Azië en Europa

De beurs in Japan noteert vandaag hoger. Zowel Nikkei 225 als Topix laten winsten zien van respectievelijk 0,68% en 0,18%. Hang Seng index klimt 0,64% en Shanghai Composite moet 0,11% terrein afgeven. In China konden de winsten van de bank- en vastgoedaandelen, het verlies van de EV-producenten niet goedmaken. In Hong Kong klom het aandeel Xiaomi meer dan 8%, na sterke kwartaalcijfers. Het bedrijf produceert nu naast smartphones ook elektrische auto’s. Beleggers reageren enthousiast op het feit dat er al 27.000 auto’s werden geleverd in China. Voorlopig levert Xiamoi enkel in China, maar het daar een succesverhaal wordt, zou een uitbreiding naar bijvoorbeeld Europa niet onmogelijk lijken.

In Europa staat er heel wat macro-economische data op het programma en in het bijzonder PMI-cijfers. In de voormiddag staan zowel diensten als productie PMI-cijfers op de agenda voor Europa, Frankrijk, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Deze middag wordt dezelfde macro-economische data gepubliceerd voor de VS.

Voorbeurs zien we Europa lichtrood openen. Het verlies loopt op tot 0,09%.

Beursagenda

Donderdag 22 augustusDE – Productie PMI
DE – Diensten PMI
EUR – S&B Globals samengestelde PMI
EUR – ECB notulen
VS – Jackson Hole symposium
VS – Jobless claims
VS – S&P Globals samengestelde PMI
VS – Bestaande huizenverkopen
09:30
09:30
10:00
13:30
14:30
14:30
15:45
16:00
Vrijdag 23 augustusJPY – Nationale Kern CPI
VS – Jackson Hole symposium
VS – Bouwvergunningen
VS – Nieuwe huizenverkopen
01:30
14:00
14:30
16:00

Gebruikte bronnen:

www.federalreserve.gov/monetarypolicy/files/monetary20240731a1.pdf

www.seekingalpha.com/market-news/trending

BEURSNIEUWS
Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks kosteloos onze beursupdate.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.


Stuur een bericht naar Kevin Verstraete
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.