De beste biotech aandelen van 2021

Door Justin Blekemolen


Biogen
ISIN: US09062X1037
|
Ticker: BIIB --- %

---
USD
---% (1D)
1W ---
1M ---
1Y ---
Biogen aandeel
Artikel laten voorlezen
Biotech aandelen zijn immens populair onder beleggers. De enorme mogelijke rendementen die in het verschiet liggen trekken veel beleggers aan. Beleggen in deze sector is ook nog eens heel interessant, want veelbelovende medicijnen kunnen ook u of uw naasten helpen om gezond ouder te worden.

 

Na het lezen van dit artikel weet u precies waar biotech beleggers op moeten letten. Ook heeft u genoeg inspiratie gekregen met het lijstje van de beste koers/winstverhouding (P/E ratio)biotech aandelen in 2021.

Beste biotech aandelen

Biotech aandelen

Wat zijn biotech aandelen?

Met biotechnologie doelt men heel breed op de technologische toepassing van biologische kennis. De technologie wordt gebruikt om met behulp van biologische processen producten te maken. In de medische biologie combineren we biologie en geneeskunde. Biomedische wetenschappers werken veelal in laboratoria in ziekenhuizen of in de farmaceutische industrie, waar ze fundamenteel of klinisch onderzoek doen naar nieuwe medicijnen en behandelingsmethoden.

De aandelen van biotechbedrijven die zich actief bezighouden met het ontwikkelingen van nieuwe geneesmiddelen noemt men biotech aandelen. In de financiële wereld scheidt men hiermee de grote farmaceutische bedrijven, die al langere tijd geneesmiddelen verkopen, van de wat jongere ondernemingen, waar de zoektocht naar nieuwe medicijnen centraal staat. De tien grootste beursgenoteerde biotechbedrijven zijn samen goed voor een jaarwinst van meer dan $ 50 miljard en een jaaromzet van meer dan $ 200 miljard.

Waarom zijn biotech aandelen interessant?

Biotechbedrijven richten zich op een breed scala aan medische gebieden, van relatief veel voorkomende ontstekingsziekten tot zeldzame genetische ziekten. Bedrijven doen vaak jarenlang onderzoek naar (ongeneeslijke) ziektes en vinden daarbij soms het “gouden ei van Columbus”. Mocht een bedrijf zo een kaskraker uitvinden, dan zijn de potentiële rendementen vanzelfsprekend enorm. Een goed voorbeeld daarvan is Galapagos, dat al jarenlang een medicijn tegen Alzheimer op de markt probeert te brengen. De potentiële afzetmarkt zou met $ 60 miljard per jaar enorm zijn. Het medicijn werd echter niet goedgekeurd door de Amerikaanse autoriteiten en de droom is vervlogen. Daarmee worden ook direct de risico’s van biotech aandelen duidelijk. Beleggers die er vroeg bij zijn, kunnen gigantische rendementen boeken. Laat u echter niet verleiden door gouden bergen; het gros van de biotech bedrijven gaat namelijk vroegtijdig failliet.

Biotech aandelen zijn daarmee uitermate speculatief en laten doorgaans dan ook flinke koersbewegingen zien. Vooral de bedrijven die nog veelbelovende medicijnen in de vroegste fase van de ontwikkeling hebben, doen de harten van de biotech ‘speculanten’ sneller kloppen. Een nieuwsbericht over goede onderzoeksresultaten kunnen de koersen van biotech aandelen flink in beweging zetten. Een stijging of daling van tientallen procenten in één dag is voor deze biotech aandelen dan ook niet vreemd.

Waar moeten beleggers in biotech aandelen op letten?

Beleggen in biotech aandelen is een vak apart. Het gaat bij het analyseren van dit soort bedrijven vaak niet om de waardering, omzet of winst. Belangrijkere vragen zijn: hoe groot is de kans dat een medicijn slaagt? En als het slaagt, levert het dan genoeg op? Ook is het vaak de vraag of het bedrijf wel genoeg geld heeft en de continuïteit van het bedrijf dus niet in gevaar komt. Dat is ook de reden dat er veel kleine biotech bedrijven een beursgang maken. Voor onderzoek is geld nodig, heel veel geld. Onderzoeken duren meestal langer dan verwacht vanwege strenge regulering van de overheid.

Belangrijk is dan ook om op de kaspositie te letten. Uiteraard moet u dan meteen letten op de jaarlijkse cashburn, de snelheid waarmee het bedrijf geld verliest. Zo kunt u inschatten hoeveel tijd het bedrijf nog heeft voor het als het ware in geldnood komt. De meeste biotechbedrijven proberen daarom ruim op tijd nieuw geld op te halen op de markt, wat uiteraard vaak een drukkend effect heeft op de koers van het aandeel. Veel biotech aandelen hebben een verleden van talloze emissies, wat tot verwatering van de aandelen leidt.

Naast het feit dat biotech beleggers hopen dat hun bedrijf dat unieke medicijn op de markt kan brengen, heerst er ook vaak een hoop overnamefantasie rond biotechbedrijven. Grote biotechbedrijven en farmaceuten kunnen namelijk snel groeien of belangrijke markten in handen krijgen door kleine spelers over te nemen. Op deze manier kunnen ze medicijnen in handen krijgen zonder daar eerst een lang proces voor door te lopen. Kleine biotech aandelen zijn daarom bijna altijd potentiële overnamekandidaten.

Beleggen in biotech aandelen

Welke fasen van ontwikkeling doorloopt een potentieel geneesmiddel?

Nieuwe geneesmiddelen die op recept verkrijgbaar zijn, worden ontwikkeld in een reeks zorgvuldig gecontroleerde onderzoeksfasen. Deze fasen helpen om de veiligheid en werkzaamheid van elk nieuwe medicijn te bepalen door gebruik te maken van de hoogste wetenschappelijke normen.

Na uitgebreide preklinische testen van een experimenteel geneesmiddel, worden in alle fasen van geneesmiddelenontwikkeling klinische studies uitgevoerd bij vrijwillige proefpersonen.

Fase I

In ‘fase I klinische studies’ wordt een experimenteel geneesmiddel voor het eerst onderzocht bij menselijke proefpersonen. Deze studies richten zich gewoonlijk op de veiligheid en de verdraagbaarheid. Tijdens deze fase worden lage doses van een experimenteel geneesmiddel toegediend aan een klein aantal, vaak gezonde, proefpersonen onder streng toezicht van een onderzoeker.

Fase II

In ‘fase II klinische studies’ ligt de focus op de effectiviteit van het experimentele geneesmiddel tegen een ziekte of medische aandoening. Daarnaast wordt gekeken naar de veiligheid, bijwerkingen en mogelijke risico’s. Tijdens fase II streven onderzoekers er ook naar om de meest effectieve dosering voor het experimentele geneesmiddel te bepalen. Ook wordt gekeken naar de meest geschikte methode van toediening. De proefpersonen zijn hier meestal patiënten die de medische aandoening hebben.

Fase III

’Fase III klinische proeven’ worden meestal uitgevoerd in een grotere populatie om de resultaten van eerdere studies te bevestigen. Daarnaast is het doel om aanvullende informatie over de effectiviteit en de veiligheid van het experimenteel geneesmiddel te verzamelen. In deze fase is meestal sprake van enkele honderden tot duizenden proefpersonen, afkomstig van meerdere onderzoekscentra met veel verschillende arts-onderzoekers. Dit onderzoek is vaak dubbelblind (zowel onderzoeker als patiënt weten niet of ze een placebo of het echte middel krijgen).

Registratie

Nadat de eerste drie fasen succesvol zijn doorlopen, kan er een aanvraag worden ingediend bij de regelgevende gezondheidsinstantie. In de VS bij de FDA en in Europa bij de EMA. Indien goedkeuring wordt verleend, kan het nieuwe geneesmiddel hierna commercieel beschikbaar gesteld worden aan patiënten.

Fase IV

’Fase IV-studies’ worden ook wel ‘post-marketing studies’ genoemd. Deze worden uitgevoerd na goedkeuring van een geneesmiddel. Door middel van dergelijke studies kunnen onderzoekers aanvullende informatie verzamelen over lange termijn risico’s, voordelen en een optimaal gebruik. Fase IV-studies kunnen nog jaren doorgaan.

We worden met z’n alle steeds ouder, maar er zijn helaas ook een heleboel nare ziektes en infecties. Momenteel zijn wereldwijd een miljard mensen al ouder dan 60 jaar; in 2050 zal dat aantal volgens prognoses 2 miljard zijn – met een verwachte totale wereldbevolking van 9,2 miljard. Helaas neemt uw gezondheid gewoonlijk gestaag af naarmate u ouder wordt. Op 65-jarige leeftijd lijdt ongeveer een kwart van de mensen aan hart- en vaatziekten, bij 85 is dat bijna de helft.

Op dezelfde manier neemt bij ziekten zoals artritis, kanker of de ziekte van Alzheimer het aantal diagnoses toe met de leeftijd . Tegelijkertijd eten mensen steeds meer onevenwichtige diëten en neemt de milieuvervuiling toe. De Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) verwacht daarom dat de gezondheidskosten in de OESO-landen zullen stijgen van 6% van het bruto binnenlands product tot 9,5% van het BBP in 2050.

Twee derde van alle nieuwe medicijnen bevat ‘biotech’

Vooral de biotech-industrie profiteert sterk van de groeiende, vergrijzende middenklasse, die zich stijgende gezondheidsuitgaven kan veroorloven. Volgens Evaluate Pharma is nu bijna tweederde van de nieuw goedgekeurde geneesmiddelen gebaseerd op onderzoeksresultaten, kennis en innovaties in de biotechnologie. Veel ziekten zoals aids, hepatitis C en sommige soorten kanker kunnen op deze manier worden behandeld of zelfs genezen. Bedrijven als Gilead, Biogen, Amgen en Celgene hebben de afgelopen tien jaar dan ook een sterke groei in omzet, winst en marktwaarde gekend.

Ondanks de groei, was er voor de meeste biotechaandelen niet veel vooruitgang in de vijf jaar vóór Corona. De NASDAQ Biotechnology Index, de belangrijkste prijsbarometer voor biotechaandelen, bereikte en overtrof pas midden 2020 het hoogtepunt van 2015 van ongeveer 4.160 punten. Momenteel staat de index er nu ruim boven, met ongeveer 4.950 punten. Voornamelijk de coronacrisis heeft de sector omhoog geholpen, maar de biotech aandelen worden nog steeds relatief goedkoop gewaardeerd als we kijken naar de P/E-ratio. Een aantal van de zwaargewichten in de branche hebben ondanks goede groeivooruitzichten nog steeds een koers/winstverhouding (P/E ratio) tussen 12 en 16.

Hieronder ziet u de Invesco Nasdaq Biotech UCITS ETF. Dit is de Europese variant van de NASDAQ Biotechnology Index, zodat u ook als Europeaan en in Euro’s kunt beleggen in deze interessante sector. Enkele bekende namen in deze ETF zijn: Amgen, Gilead, Moderna en Biogen. 

Invesco NASDAQ Biotech UCITS ETF koers

Biotech biedt enorm veel potentieel

Biotechbedrijven zijn momenteel volop bezig met het vinden van nieuwe medicijnen. Voor meer dan 1.000 minder voorkomende aandoeningen zijn er momenteel geen of slechts weinig effectieve medicijnen. De reden hiervoor is dat de hoge onderzoekskosten van de farmaceutische giganten tot nu toe vooral gericht waren op de meest voorkomende en dus meest lucratieve gezondheidsproblemen. Er was een echte concurrentie voor zogeheten blockbuster-medicijnen met potentiële miljarden in het verschiet, terwijl minder voorkomende ziekten meestal achterbleven vanwege een gebrek aan verkooppotentieel.

Biotechnologisch onderzoek komt voort uit de decodering van het genoom en de toenemende kennis over het functioneren van menselijke cellen en pathogenen maakt ondertussen ook een economische focus op minder bekende ziekten mogelijk. Op termijn zal dit moeten lijden tot een echte innovatiegolf in de gezondheidssector. Dankzij tal van nieuwe, innovatieve geneesmiddelenontwikkelingen zou de verkoop in de industrie de komende jaren met dubbele cijfers kunnen groeien. De overnamekoorts is de laatste tijd in ieder geval weer merkbaar in de biotech-industrie. Er zijn honderden biotech aandelen te vinden op verschillende beurzen wereldwijd. Circa 85% van deze bedrijven zijn echter te vinden op de beurzen in de Verenigde Staten.

De beste biotech aandelen in 2021

In de onderstaande tabel hebben we een lijst samengesteld van tien biotech aandelen voor 2021. Vervolgens gaan we dieper in op drie bijzonder veelbelovende biotech aandelen.

Naam SYMBOOL
Alexion Pharmaceuticals ALXN
Amgen AMGN
Biogen BIIB
Genmab GMAB
Gilead Sciences GILDE
Horizon Therapeutics HALO
Pharming PHARM
Regeneron Pharmaceuticals REGN
Vertex Pharmaceuticals VTRX
AbbVie ABBV

 

Aandeel Biogen (BIIB)

Biogen is een Amerikaans bedrijf met een marktwaarde van $ 40 miljard, dat zich wijdt aan de ontwikkeling van nieuwe behandelingen voor mensen met neurologische aandoeningen en auto-immuunziekten. Al meer dan 25 jaar zet Biogen zich in voor de ontwikkeling van behandelingen tegen multipele sclerose (MS). Biogen beschikt over een breed portfolio medicijnen dat mensen met MS kan helpen in hun dagelijkse leven. Vier medicijnen beïnvloeden het verloop van MS en één medicijn  bestrijdt specifieke symptomen van de ziekte. Sinds 2017 is ook een medicijn tegen Spinale musculaire atrofie (SMA), een zeldzame erfelijke en progressieve neuromusculaire ziekte, op de markt. Het medicijn heeft sindsdien al duizenden patiënten over de hele wereld kunnen helpen.

Het belangrijkste product dat Biogen momenteel in de pijplijn heeft is echter een medicijn tegen Alzheimer. Momenteel bestaan er geen behandelingen die de ziekte kunnen voorkomen, vertragen of stoppen. Er bestaan wel al vier medicijnen tegen dementie. Ze genezen dementie overigens niet, maar kunnen de ziekte wel vertragen. Het betreft hier een zeer grote markt, aangezien er wereldwijd minstens 47 miljoen mensen leiden aan de ziekte van Alzheimer of andere vormen van dementie. Indien Biogen een middel tegen Alzheimer op de markt kan brengen, hebben we het over een potentiële markt van $ 30 miljard. Alleen al in de Verenigde Staten.

Alzheimer medicijn belangrijk voor groei

Het onderzoek naar het medicijn tegen alzheimer gaat niet zonder obstakels. In maart 2019 kelderde de koers van Biogen nog met ruim 30%, nadat het bedrijf meldde dat het zijn onderzoek naar een middel tegen de ziekte van Alzheimer moest staken na slechte onderzoeksresultaten. In oktober van datzelfde jaar schoot het aandeel echter weer met 40% omhoog, doordat het bedrijf een aanvraag gaat indienen om haar Alzheimermedicijn ‘Aducanumab’ te laten registreren door de Amerikaanse FDA. 

Biogen verwacht op 7 juni 2021 goedkeuring te krijgen voor de verkoop van het medicijn in de VS. Ook heeft het bedrijf het medicijn bij de toezichthouders van Brazilië, Canada, Zwitserland en Australië aangemeld. Als het middel op de markt komt, wordt het het eerste goedwerkende medicijn voor alzheimer.

Het biotechbedrijf behaalde in 2020 een omzet van $ 13,44 miljard, dat daarmee 6,4% lager lag dan in 2019. De omzet wordt flink geraakt door de coronacrisis, waardoor de reguliere zorg vaak is uitgesteld. De vrije kasstroom was positief met $ 3,67 miljard en ze hebben nog $ 3,4 miljard in kas zitten. Biogen investeert volop in groei en heeft een interessante pijplijn. Voor 2021 wordt een omzet van $ 10,45 tot $ 10,75 miljard verwacht. Als het alzheimer medicijn echter goedkeuring krijgt, dan zal de omzet veel verder de lucht in schieten. Het bedrijf kocht de afgelopen jaren veel eigen aandelen en ook in het 1e kwartaal van 2021 werd voor $ 600 miljoen aan eigen aandelen ingekocht. Met een koers/winstverhouding van 14 is Biogen een interessant aandeel om te volgen.

Aandeel Biogen koers

Aandeel Amgen (AMGN)

Het Amerikaanse Amgen werd in 1980 opgericht als AMGen (Applied Molecular Genetics) en wordt beschouwd als een pionier in de industrie. Het is momenteel het grootste biotechbedrijf ter wereld, met een marktkapitalisatie van 147 miljard dollar. Het bedrijf staat al sinds 1983 genoteerd aan de NASDAQ. De onderzoeksfocus van het biotechbedrijf omvat de gebieden bloed- en botziekten, kanker, reumatologie, diabetes, lever- en nierziekten, neurologie en celtherapie. De toegevoegde waarde varieert van de identificatie van een actief ingrediënt via onderzoek en ontwikkeling tot de productie en verkoop van het afgewerkte medicijn.

Pionier in de biotech-industrie

In 1989 en 1991 ontving Amgen goedkeuring van de FDA voor Epogen en Neupogen, de eerste twee biotech-blockbuster-medicijnen ooit. De twee preparaten behoren nog steeds tot de bekendste en meest gebruikte kankermedicijnen. Amgen houdt zich ook bezig met COVID-19 en werkt daarvoor aan een antilichaamtherapie en het testen van geschikte kandidaat-antilichamen van het bedrijf Adaptive Biotechnologies.

Aantrekkelijke dividenden en enorme inkoop van eigen aandelen

In de afgelopen drie jaar heeft Amgen de omzet met gemiddeld + 9% per jaar verhoogd en in 2020 behaalde het bedrijf een omzet van $ 25,42 miljard. Voor boekjaar 2021 verwachten analisten een gemiddelde omzet van 26,4 miljard dollar en een winst per aandeel van $ 16 a $ 17. Met een huidige aandelenkoers van $ 255 levert dat een bescheiden P/E-ratio van pakweg 16 op. In het jaar 2022 wordt verwacht dat de winst per aandeel $ 18,22 zal zijn , wat zou betekenen dat de P/E zou dalen tot circa 14 bij de huidige koers. Het driemaandelijkse dividend, dat voorheen $ 1,60 bedroeg, is onlangs met + 10% verhoogd tot $ 1,76, wat een dividend op jaarbasis van $ 7,04 betekent. Het dividendrendement van 2,8% is uiterst interessant voor een gigantisch biotechbedrijf met een bewezen product folio en potentiele groei.

Naast de uitkering van dividenden worden met de liquide middelen enorme hoeveelheden eigen aandelen ingekocht. Sinds 2016 heeft het bedrijf zijn eigen aandelen teruggekocht voor meer dan $ 32 miljard, waardoor het aantal uitstaande aandelen aanzienlijk is verminderd. Critici wijzen op het feit dat Amgen meer geld investeert in het terugkopen van aandelen dan in onderzoek en ontwikkeling, maar de kasreserve is nog steeds goed gevuld met $ 10,6 miljard aan het einde van het fiscale jaar 2020. Met de beschikbare middelen kunnen ook eventuele overnames worden gedaan.

Omzet en winst zijn de afgelopen jaren slechts licht gestegen, maar de vooruitzichten van Amgen blijven rooskleurig. Bijzondere aandacht wordt besteed aan de Chinese markt, die bijzonder hoge groeipercentages belooft. Met een K / W-ratio van 14 in 2022 en hoge kasposities ligt de waardering van de biotechmarktleider op een aantrekkelijk niveau. Hierdoor kan het aandeel ook worden beschouwd als een solide basisinvestering in de biotechnologie voor conservatieve lange termijn beleggers.

Aandeel Amgen koers

Regeneron Pharmaceuticals (REGN)

Regeneron Pharmaceuticals is een toonaangevend Amerikaans biotechnologiebedrijf dat essentiële medicijnen ontwikkelt voor mensen met ernstige ziekten. Het in New York gevestigde bedrijf werd 30 jaar geleden opgericht door twee artsen en wetenschappers. De geneesmiddelen van het bedrijf helpen patiënten met oogziekten, allergische en ontstekingsziekten, kanker, cardiovasculaire en stofwisselingsziekten, neuromusculaire ziekten, infectieziekten en enkele zeldzame ziekten.

Wereldleider in de productie van menselijke antilichamen

In het bijzonder is Regeneron een wereldleider in de productie van menselijke antilichamen, waarvan sommige Regeneron zichzelf op de markt brengt, maar ook sommige onder licentie / samenwerking met andere bedrijven, zoals Bayer of Sanofi. De meest succesvolle geneesmiddelen die op de markt worden gebracht hielpen patienten bij ernstige astma, oogziekten en plaveiselcelkanker.

Regeneron versnelt en verbetert het traditionele ontwikkelingsproces van geneesmiddelen door de productie van volledig menselijke antilichamen te optimaliseren, met behulp van speciaal ontwikkelde technologieën. Bovendien heeft het bedrijf een aanzienlijke pijplijn van kandidaat-geneesmiddelen. Zo doet het onderzoek naar de behandeling van kanker, reumatoïde artritis en hypercholesterolemie. Bovenal stelt de strategische samenwerking met Sanofi het bedrijf in staat om tal van onderzoeks- en ontwikkelingsprojecten te financieren, zoals het Regeneron Genetics Center.

Geneesmiddel ontwikkeld om Covid-19 te behandelen

Met REGN-COV2 heeft Regeneron een antilichaamcocktail ontwikkeld die bestaat uit twee verschillende antilichamen om SARS-COV-2-infecties te behandelen en te blokkeren. Volgens het wetenschapsmagazine Science is er een antilichaam afkomstig van een voormalige Sars-CoV-2-patiënt die hersteld was. Het andere antilichaam werd verkregen van een genetisch gemanipuleerde muis, waarvan het immuunsysteem vergelijkbaar is met dat van een mens. Het bedrijf voltooide de klinische studies in recordtijd en ontving de noodhulp goedkeuring in november 2020, na een succesvolle afronding van fase III testen in de Verenigde Staten.

Toen de voormalige president Donald Trump besmet was geraakt met corona werd hij in oktober 2020 al behandeld met de antilichaamcocktail van Regeneron. Volgens Regeneron profiteerden vooral proefpersonen van wie het immuunsysteem nog geen eigen antistoffen tegen het virus had aangemaakt. In de onderzoeken werden volgens de Amerikaanse FDA binnen tien dagen na infectie de beste resultaten gevonden  Toonaangevende wetenschappers zijn overtuigd van de effectiviteit van het medicijn REGN-COV2.

Goedkeuring van de antilichaamcocktail in de EU kan op handen zijn

Het medicijn is nog niet goedgekeurd in de EU, maar dit kan nu aanstaande zijn. De European Medicines Agency (EMA) is begonnen met het testen van het coronamedicijn. Deskundigen evalueren gegevens van lopende en voltooide onderzoeken, zelfs als deze tests nog niet zijn voltooid. De marketing in de EU gebeurt samen met het farmaceutische bedrijf Roche. In eerste instantie zullen ze worden gebruikt in universitaire klinieken voor hoog risico patiënten in de vroege fase. Begin maart sprak de EMA zich al uit voor het voorlopig gebruik van het medicijn.

Winstgroei met dubbele cijfers

De omzet van Regeneron Pharmaceutical steeg van $ 1,4 miljard in 2012 tot $ 8,5 miljard in 2020. Gemiddeld bedroeg de omzetgroei in de afgelopen drie jaar + 10%. De winst steeg zelfs sneller dan de omzet, met een gemiddelde stijging van + 21 % over dezelfde periode. In het huidige boekjaar wordt een sterke stijging van de omzet en winst verwacht. Zo zal de omzet met 42% stijgen tot $ 12 miljard. Voor het jaar 2022 voorspellen analisten een gematigde daling van de omzet en winst tot respectievelijk $ 11,3 miljard en de winst per aandeel van $ 39,72 dollar.

Aantrekkelijk waardering

Regeneron Pharmaceutical wordt momenteel op de beurs gewaardeerd op $ 52 miljard bij een koers van $ 491,81. In de zomer van 2020 overschreed het aandeel zelfs kort het hoogste punt in 2015 en klom het aandeel naar een recordhoogte van 664,64. Fundamenteel gezien is het aandeel echter aanzienlijk aantrekkelijker geworden. Met een huidige aandelenkoers van $ 491 en een P/E-ratio van 11 in 2021 biedt het groeibedrijf een aantrekkelijke waardering.

Dankzij de gunstige waardering, innovatieve producten, veelbelovende productpijplijn en de leidende marktpositie is Regeneron een veelbelovende investering in de gezondheidssector. Zoals bij alle biotechbedrijven, heeft Regeneron Pharmaceutical ook branchespecifieke kansen en risico’s, zoals successen of mislukkingen bij de ontwikkeling van geneesmiddelen. Het bedrijf heeft echter ook groeipotentieel op lange termijn en een overname door een van de biotech- of farmagiganten is op elk moment denkbaar. Al met al is het gunstig gewaardeerde aandeel zeer geschikt voor op groei gerichte beleggers.

Aandeel Regeneron Pharmaceuticals koers

Conclusie: positieve vooruitzichten biotech sector

Hoewel biotech aandelen ook tot de winnaars behoorden in Corona-jaar 2020, zijn de meeste aandelen nog steeds relatief matig gewaardeerd. Niet alle bedrijven hielden zich bezig met corona, maar bedrijven in de sector zullen waarschijnlijk profiteren van het feit dat sinds de corona-pandemie grote sommen geld van investeerders naar de biotechsector zijn gestroomd. Dit zou over het algemeen een positief effect moeten hebben op de onderzoeks- en ontwikkelingsactiviteiten van biotechbedrijven, dus niet alleen op gebieden die direct verband houden met de coronapandemie. Mede dankzij de zeer gunstige waarderingsniveaus in vergelijking met de meeste tech-aandelen, zijn de vooruitzichten voor biotech-aandelen zeer positief op korte, middellange en lange termijn.

Beleggen in de beste biotech aandelen via LYNX?

Het TWS Handelsplatform biedt u de mogelijkheid de beste biotech aandelen en ETF te beleggen. U heeft toegang tot ruim 100 beurzen in meer dan 25 landen. Bekijk het aanbod:


Stuur een bericht naar Justin Blekemolen
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.